תמונת רקע
בית הספר למשפטים >> מאמרים בנושא לימודי משפטים >> לימודי משפטים לבעלי תואר ראשון

לימודי משפטים לבעלי תואר ראשון

האם יש לכם תואר ראשון מאוניברסיטה או ממכללה מוכרת על ידי המל"ג ואתם מעוניינים לרכוש תואר ראשון או שני במשפטים? למה כדאי לבעלי תואר ראשון להירשם ללימודי משפטים ומהם יתרונות של לימודי משפטים לאקדמאים?
תואר ראשון במשפטים נחשב לתואר יוקרתי המבטיח יתרונות רבים, מעבר להשכלה המשפטית הרחבה ולאפשרות לעסוק בעריכת דין אם עומדים בכל התנאים והדרישות. זהו תואר המשתלב היטב עם תארים אחרים, התואר במשפטים מסייע למועמדים לקבל עבודה טובה יותר, לעבור לתפקידי ניהול בכירים בארגון, לעסוק בעריכת דין ולנצל את ההשכלה המשפטית כדי לקדם את הקריירה.

לימודי משפטים לאקדמאים – כל מה שחשוב לדעת

בית הספר למשפטים במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט מציע תוכנית לימודים ייחודית לתואר במשפטים לבעלי תואר ראשון והשכלה אקדמית קודמת. הלימודים בתוכנית מיועדים לבעלי תואר ראשון בתחום מקצועי אחר, כאשר לימודי משפטים נועדו להרחיב את ההשכלה האקדמית ולהעניק לבוגרים ידע משפטי רחב ומעמיק.
משך הלימודים במסלול לימודי משפטים לבעלי תואר ראשון הוא כ-3.5 שנים, יש אפשרות לשלב בין עבודה ללימודים. תוכנית הלימודים כוללת קורסי חובה ובחירה, השתתפות בתרגילים שונים, קורסי בחירה במשפט העברי, קורסים באנגלית וסמינריונים. בסיום הלימודים הבוגרים יכולים לעבור התמחות ולקבל הסמכה בעריכת דין לאחר מעבר מוצלח של מבחני לשכת עורכי הדין בישראל.

מהם היתרונות של שילוב תואר ראשון עם תואר במשפטים

בעלי תואר ראשון בתחומים שונים ומגוונים כמו כלכלה, רפואה, חשבונאות, הנדסת תעשייה וניהול ותחומים נוספים המגלים עניין בתחום המשפטים יכולים לרכוש מקצוע נוסף, לעסוק בעריכת דין ולנצל את ההשכלה המשפטית לאחר סיום מוצלח של לימודי משפטים לתואר ראשון כדי להתברג לתפקידים מעניינים ובכירים יותר. ההשכלה המשפטית פותחת אפיקים חדשים בפני אקדמאים מאפשרת להם להתקדם בעבודה או לצאת לדרך חדשה כעורכי דין שכירים או עצמאים.
ההשכלה המשפטית נחוצה בתחומים רבים ומקנה יתרונות ונקודות זכות בקרב המעסיקים, וניתן לראות רבים מהבכירים במשק ובארגונים המובילים בעלי שני תארים, כאשר תואר אחד הוא במשפטים.

תנאי קבלה לתואר ראשון לבעלי תארים

תנאי הקבלה ללימודי משפטים לתואר ראשון הם:

• תעודת בגרות מלאה עם ציון משוקלל 85 ומעלה.
  • ציון 85 ומעלה במבחן אמיר"ם או ציון 185 במבחן אמי"ר.
  • ציון 80 ומעלה במכינה קדם אקדמית.
  • תואר אקדמי ממכללה או מאוניברסיטה המוכרות על ידי מל"ג.

תנאי הקבלה ללימודי משפטים לתואר שני הם:

• ציון ממוצע 80 ומעלה לבוגרי תואר ראשון במשפטים ממוסד אקדמי מוכר בארץ או בחו"ל.
  • בעלי ניסיון מעשי (לפחות 12 שני בתחום המשפט) עם ממוצע ציונים של 79-75.

האם יש נקודות זכות לאקדמאים הנרשמים ללימודי משפטים

לימודים ל -תואר שני במשפטים במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט מיועדים לבעלי תואר ראשון במשפטים. התוכנית מעמיקה את הידע המשפטי בתחומים שונים ומעצימה את יכולות המחקר המשפטי של הבוגרים. בעת ההרשמה ללימודי תואר שני במשפטים ניתן לקבל נקודות זכות בגין קורסים קודמים ולקבל פטור מקורסים שונים, בכפוף להחלטת הוועדה. יש אפשרות לקבלת פטור ולהכרה בקורסים משפטיים זהים אם המועמד מציג ציון גבוה מ-70 בטווח של 5 שנים מסיום לימודיו.