לימודי משפטים >> תואר שני במשפטים LL.M

תואר שני במשפטים LL.M

נפתחה ההרשמה
לשנת הלימודים תשפ"ה- אוקטובר 2024

תואר שני במשפטים LL.M מציעה לכם הרחבה והעמקה בתחומי המשפט השונים, וזאת ע"י הסתכלות רחבה דרך נקודות מבט מעשיות ותיאורטיות כאחד.
המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט מציע תוכנית לימודים בה תוכלו להכיר תחומי משפט חדשים, תתמקצעו במחקר וכתיבה משפטית, יחד עם העמקת התחום בו התמחתם בתואר הראשון, אם בשערי מדע ומשפט או אם במוסדות אחרים.

למי מיועד תואר שני במשפטים?

התוכנית מיועדת לסטודנטים בעלי תואר ראשון במשפטים ( LL.B ) המעוניינים להכיר תחומי משפט שונים ולהעמיק במחקר והכתיבה משפטית, וזאת בין היתר במטרה להתקדם בקריירה הן בעולם הליטיגציה והן בעולם האקדמי, במסגרת הלימודים תרכשו כלים מחקריים שיאפשרו העמקת חקר בתחום המשפט מנקודת מבט מעשית, ולא רק תיאורטית.
לימודים לתואר שני במשפטים מוסמך מתאימים גם לבוגרי תואר ראשון במשפטים שאינם עורכי דין, המעוניינים להעשיר ולהרחיב את ידיעותיהם במשפטים. הלימודים מתאימים לבעלי קרייה ומשפחות, מתפרסים על פני יום לימודים אחד בשבוע במשך 4 סמסטרים בלבד.

חדש! קורס AI כחלק מתוכנית הלימודים, בחינם- הבנה רחבה של תחום הבינה המלאכותית. הקניית כלים למשפטנים אשר נדרשים להתמודד בעבודתם עם מומחי/יועצי AI. בנוסף, יכולת קריאה ביקורתית של תכנים ומאמרים בתחום המשפט העוסקים בהיבטים שונים של בינה מלאכותית ומידת השפעתה על חיינו.
לפרטים נוספים

ייחודו של שערי מדע ומשפט בלימודי תואר שני LLM

למידה היברידת
מתווה לימודים המאפשר שילוב של עבודה, משפחה קריירה ולימודים, שבוע ראשון למידה פרונטאלית בקמפוס, שבועיים למידה מקוונת, לסירוגין.
המרכז להכוון קריירה
בעל קשרים ענפים בעולם המשפט הישראלי ומסיע במציאת עבודה, במשרדים פרטיים וציבוריים.


הלימודים הינם בכיתות קטנות
  של 30 עד 50 סטודנטים בכיתה.
מרצים מהשורה הראשונה
בסגל ההוראה מצויים מומחים מן השורה הראשונה בתחומים הנלמדים המשלבים ידע עיוני ומחקרי עם ניסיון מעשי.
התמחויות שונות
תלמידי התכנית יוכלו לבחור באחת מהחלופות הבאות: תואר מוסמך כללי, תואר מוסמך עם התמחות במשפט עסקי, תואר מוסמך עם התמחות במשפט פרטי.
מחקר בתחום המשפט
תכנית הלימודים מקנה כלים מחקריים שיאפשרו לסטודנטים להעמיק בחקר ובעיסוקם בתחום המשפט.

מלגה עד 7,000 ש"ח לסטודנטים ובוגרים של המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט!

צפו ב 5 סיבות ללמוד תואר שני במשפטים במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט


תוכנית הלימודים

התכנית משלבת קורסי חובה מאתגרים המהווים העמקה והרחבה של סוגיות אשר נלמדו בתואר הראשון יחד עם מגוון עשיר של קורסי בחירה וסמינריונים. הקורסים המתקדמים של תואר שני כוללים למידה של חוקים שונים מהארץ ומהעולם.

תכנית הלימודים מורכבת מקורסי חובה, סמינריונים ייחודיים וקורסי בחירה כגון:
  • שופטים ושפיטה
  • דיני התיישנות
  • דיני תובענות ייצוגיות
  • סדנת כתיבה אקדמית
  • דיני בוררות

התמחויות בתואר שני במשפטים LL.M

במהלך הלימודים יבחרו הסטודנטים אחת מתוך שלושת ההתמחויות:

התמחות במשפט עסקי

התמחות במשפט עסקי יעניק לכם הבנה מעמיקה בתחום המשפט המסחרי. הלימודים כוללים קורסים מגוונים העוסקים בנושאים כגון דיני חוזים, דיני חברות, דיני מקרקעין עסקיים, דיני תאגידים ועוד.
לפרטים נוספים אודות ההתמחות >>

התמחות במשפט עסקי

התמחות במשפט פרטי בתואר שני מעניקה ידע וניסיון בתחומי דיני חוזים, קניין, ועוד נושאים במשפט האזרחי.
בנוסף, התמחות זו מכינה את אתכם לעבודה כעורך דין במגזר הפרטי ובתחומי המשפט האזרחי והמסחרי.
לפרטים נוספים אודות ההתמחות >>

תואר מוסמך כללי במשפטים

התמחות זו מעניקה לכם הבנה מעמיקה בכל תחומי המשפט, לרבות משפט אזרחי, משפט פלילי, משפט חוקתי, ומשפט בינלאומי. כבוגרי ההתמחות ירכשו ידע וניסיון בתחומי משפט מגוונים, אשר מאפשרים שילוב תעסוקתי רחב בעולם המשפט לפרטים נוספים אודות ההתמחות >>

לצורך לימודי ההתמחות יש ללמוד 18 ש"ס/ נקודות זכות לפחות מתחום ההתמחות הנבחר.
לצפייה בתוכנית הלימודים המלאה לשנת הלימודים תשפ"ד
לחץ כאן

ראש החוג לתואר שני במשפטים LL.M

פרופ' מיכל טמיר

פרופ מיכל טמיר
פרופ' טמיר הינה ראש החוג לתארים שניים בפקולטה למשפטים, בעלת נסיון רב כמרצה בפקולטות השונות למשפטים ברחבי הארץ וכן באוניברסיטת ברקלי שבקליפורניה, מבין תחומי התמחותה: משפט ציבורי – חוקתי ומינהלי, ביקורת המדינה, דיני אכיפהו דיני מכרזים.
לעמוד המלא של פרופ' טמיר
לחצו כאן >>

מבין מרצי החוג לתואר שני במשפטים

פרופ' רונה שוז

פרופ רונה שוז
הינה מרצה בכירה בפקולטה למשפטים, מנהלת המרכז לזכויות הילד והמשפחה של המרכז האקדמי ועורכת של כתב העת "משפחה במשפט". תחומי התמחות העיקריים שלה הם חטיפת ילדים בינלאומית, משפט בינלאומי פרטי, יחסים משפטים בין הורים וילדים וזכויות הילד. לעמוד המלא
של פרופ' שוז
לחצו כאן >>
ד"ר דפנה לביא

ד"ר דפנה לביא
הינה דיקנית הסטודנטים, מרצה בכירה וחברת סגל פנים במרכז האקדמי.
ד"ר לביא חוקרת מזה כ- 15 שנה את תחום הפרוצדורה האזרחית ויישוב הסכסוכים האלטרנטיבי והמקוון, הינה
חברת כבוד בלשכת המגשרים בישראל, עורכת (משותפת) של כתב העת 'שערי משפט'. לעמוד המלא של ד"ר לביא
לחצו כאן >>
ד"ר חגי ויניצקי


מנהל הקליניקות המשפטיות ומרצה בכיר בפקולטה למשפטים, ראש מכון בגין למשפט וציונות, נמנה מבין המשפטנים הבכירים בישראל, מועמד לשעבר לשופט בית משפט עליון.
לעמוד המלא של ד"ר ויניצקי
לחצו כאן>>

מתווה לימודים היברידי לתואר שני במשפטים LL.M

מתווה הלימודים הינו היברידי המשלב לימודים בקמפוס ולמידה מרחוק. שבוע ראשון למידה פרונטאלית בקמפוס, שבועיים למידה מקוונת, לסירוגין.
הלימודים הינם יום אחד בשבוע, בשעות הערב.

*בעקבות המלחמה ונכון לשנת הלימודים תשפ"ד, חלו שינויים במתווה הלימודים והם מועבר מרחוק בלבד, הנהלת המרכז רשאית לשנות מתווה זה.

מקפצה לקריירה ואפשרויות תעסוקה לאחר תום הלימודים

תואר מוסמך במשפטים מאפשר מקפצה בקריירה, במידה ואתם עובדים במגזר הציבור תוכלו להינות גם מקבלת גמול, שיפור בשכר ותנאי העבודה.
המעוניינים להמשיך בתחום המחקר המשפטי ותזה חייבים בתואר שני, לכן מעמיקה תוכנית הלימודים ברכישת כלי מחקר רחבים ואיכותיים וזאת בין היתר במטרה להשתלב לאחר הלימודים בצמרת האקדמיה בארץ.

תואר מוסמך במשפטים נחשב ליוקרתי ומרשים במיוחד, לכן מתאים גם לבעלי משרדים משפטיים בשוק הפרטי."] תואר שני במשפטים יכול לסייע לבוגרי התואר להשתלב בקלות במשרדי עורכי דין גדולים ומוכרים. התחרות על כל משרה במשרדי עורכי דין מובילים בארץ רבה, לכן היוקרה והמקצועיות שמקנה התואר השני יכול לסייע למועמדים. בעלי המשרדים לעריכת דין, יחד עם ארגונים וגופים ציבוריים או ממשלתיים, מודעים ליכולות של בעלי תואר שני במשפטים, לכן משפטנים אילו יקבלו עדיפות בתהליך הגיוס על משפטנים ללא תואר שני. יחד עם זאת התואר השני במשפטים בא לידי ביטוי גם בשכר גבוה יותר.

תנאי הקבלה לתואר שני במשפטים

  • בעלי תואר ראשון במשפטים (LL.B) ממוסד מוכר בארץ או מחו"ל בציון ממוצע של 80, לבעלי תואר ראשון עם ממוצע 70 ומעלה ניתן להעלות לוועדת חריגים.
  • בעלי ניסיון מעשי של 12 שנים לפחות בתחום המשפט , שממוצע ציוניהם נע בין 75-79.
  • מגישי תעודות מחו”ל מתבקשים לדאוג לתרגמן על ידי מתורגמן מוסמך, לצרף אישור נוטריוני וכן לצרף אישור רשמי משגרירות אותה מדינה על ערך התעודה ושקילה ממשרד החינוך.לטופס ההרשמה לשנת הלימודים תשפ"ד >>

הגשת בקשה לקבלת פטור ניתן להגיש בשלב ייעוץ הלימודים בצירוף גיליונות ציונים + סילבוס של כל קורס. פטור מקורס ניתן לקבל רק בציון 70 לפחות ובמידה ולא חלפו יותר מ-5 שנים מאז שהקורס נלמד.

ניתן למצוא את כל המידע אודות פרטי הרישום לתואר שני במשפטים LL.M

מתעניינים?
* בשליחת טופס זה אני מאשר/ת לחזור אליי עם מידע נוסף בתחום הלימודים. עוד >> *הנני מאשר/ת לחזור אליי עם מידע נוסף בתחום הלימודים, ומסכים/ה כי המוסד יפנה אליי באמצעי הפרסום הדיגיטליים וכן בשיחת טלפון למספר הטלפון שלי במטרה להתקשר עמי בעסקה, גם אם מספר הטלפון שלי רשום במאגר להגבלת פניות שיווקיות של הרשות להגנת הצרכן, ומבלי שהסכמה זו תעיד על הסכמה מצדי לביצוע עסקה עם המוסד.



מתעניינים?
* בשליחת טופס זה אני מאשר/ת לחזור אליי עם מידע נוסף בתחום הלימודים. עוד >> *הנני מאשר/ת לחזור אליי עם מידע נוסף בתחום הלימודים, ומסכים/ה כי המוסד יפנה אליי באמצעי הפרסום הדיגיטליים וכן בשיחת טלפון למספר הטלפון שלי במטרה להתקשר עמי בעסקה, גם אם מספר הטלפון שלי רשום במאגר להגבלת פניות שיווקיות של הרשות להגנת הצרכן, ומבלי שהסכמה זו תעיד על הסכמה מצדי לביצוע עסקה עם המוסד.

כניסת סטודנט כניסת מרצה