10% הנחה ופטור מקורס בחירה
*לסטודנטים ובוגרים של המרכז האקדמי, פטור מקורס בחירה אינו לכלל המסלולים ורק לסטודנטים שלא עברו את מכסת הפטורים בתואר.
תכנית יוקרתית המקנה מיומנויות וכלים מעשיים לניהול משא ומתן, בהנחיית עו”ד ניר מלמד, מגשר מוסמך ומבוקש, המשמש כמדריך בלשכת עורכי הדין.
תחום הגישור מהווה אלטרנטיבה אפקטיבית, מהירה והרמונית להתדיינויות בבתי משפט. הגישור חולש על כל תחומי החיים החל מדיני אישות וכלה בסכסוכים עסקיים, כאשר יותר ויותר פרטים, ארגונים ובתי עסק מעדיפים כיום לפנות לאנשים אשר סיימו לימודי גישור ומשמשים כמגשרים במטרה לפתור סכסוכים וקונפליקטים בהסכמה.
היום יותר מתמיד, אנשים רבים שואפים לאופק תעסוקתי חדש או להתפתחות מקצועית בתחומם, כמו עורכי דין שעבורם הגישור מהווה אמצעי נוסף וחשוב המעשיר את ארגז הכלים שברשותם. הקורס מקנה למשתתפים היכרות מעמיקה עם כלי הגישור; מיומנויות משא ומתן, כלים פרקטיים ליישוב מחלוקות, שיפור יכולות התקשורת וייצור פתרונות לשביעות רצון הצדדים.
מהו הליך הגישור?
הליך הגישור בישראל הוסדר בחוק, בסעיף 79 ג' לחוק בתי המשפט. הסעיף קובע כי הליך הגישור נועד להביא להסכמה ליישוב הסכסוך בין בעלי הדין, וזאת מבלי שיש בסמכות המגשר להכריע בעניין. תפקידו של המגשר כפי שנקבע בחוק הוא לסייע לבעלי הדין להגיע להסכמות ביניהם על מנת ליישב את הסכסוך והמחלוקות בין הצדדים, כאשר בהליך הגישור מיישבים את הסכסוך בדרך של ניהול משא ומתן באופן חופשי בו משתמש המגשר בכלי גישור וניהול קונפליקטים.
להליכי הגישור ישנם יתרונות רבים כיוון שניתן ליישב סכסוכים או מחלוקות מורכבות באמצעות משא ומתן, בפרק זמן קצר יחסית וללא התערבות בית המשפט אלא תוך לקיחת אחריות על המשבר והגעה להסדר הוגן לדעת שני הצדדים.
- העלות של הליכי הגישור זולה משמעותית מניהול הליך משפטי בבית משפט.
- ניתן ליישב סכסוך מורכב תוך זמן קצר.
- אפשר לגבש פתרונות יצירתיים באמצעותם ניתן ליישב את הסכסוך ולשפר את מערכת היחסים בין בעלי הדין.
- בעלי הדין זוכים לאוטונומיה מלאה בקבלת ההחלטות שלהם ובאופן זה אף מועצמים.
- הליך מומלץ ומוכח ביעילותו ליישוב סכסוכים במקרי גירושין, ההליך מונע מחלוקות עתידיות וחוסך ככל הניתן סבל עבור הילדים, וכמובן עבור ההורים שהחליטו להתגרש.
- בהסדר הגישור כל צד מנסה למקסם את צרכיו ושאיפותיו , לעיתים נדרש לוויתורים וכל צד יוצא גם מנצח במובן זה שצרכיו נלקחו בחשבון בהסדר.
- המגשר הוא גורם אובייקטיבי, הוא לא לוקח צד של אחד מבעלי הדין, ומטרתו ליישב את הסכסוך בדרך נעימה ובאמצעות כלים של משא ומתן, הבנת התנהלות האדם בקונפליקט והדרך להניע אותו להסדר ראוי, לעיתים תוך עזרת המגשר במציאת פתרונות יצירתיים הן כאלה שעולים על ידי בעלי הדין עצמם בעזרת המגשר והן כאלה שמוצעים על ידו (הצעת מגשר).
למי מתאים הקורס?
קורס גישור מתאים לכל אדם המעוניין לעסוק ולפתח קריירה בתחום הגישור, ולכל מי שמעוניין בקריירה שנייה במקצוע מאתגר, משמעותי ומספק. באופן כללי, לימודי גישור מתאימים בין היתר למנהלים בכירים בכל הארגונים ולאנשי עסקים המעוניינים לפתח יכולות ולעצים מיומנויות להתמודדות נכונה ולניהול מחלוקות ומצבי קונפליקט בדרכי מו"מ, סובלנות ושלום, ותוך הבנת ההיבטים השונים של כל אחד מהצדדים הנוגעים לעניין.
אפשרויות תעסוקה
בתוך כך, קורס גישור מתאים גם לבעלי מקצוע במגוון רחב של תחומי עיסוק ובהם עורכי דין, ליזמים, לאנשי עסקים ולמנהלים, כיוון שהקורס מעניק להם מיומנויות אישיות חשובות וייחודיות, ובכלל זה ניהול מצבי קונפליקט, ניהול משא ומתן ליישוב סכסוכים ועוד. לכן, הקורס פופולרי בין היתר בקרב עורכי דין, אנשי חינוך, מנהלים, מטפלים, אנשי עסקים, רואי חשבון, בכירים במערכת הביטחון וכיוצא בזה.
צפו בסרטון וגלו על היתרונות של קורס גישור
מנחה הקורס - עו"ד ניר מלמד
עוסק שנים רבות באימון מתמחים והדרכת מגוון קורסי גישור בלשכת עורכי הדין ובמרכזי גישור נוספים וכן בהדרכת מגשרים.
מהי מטרת הקורס?
- הכשרת מגשרים מקצועיים ואיכותיים.
- הקניית ידע תיאורטי וכלים מעשיים בתחום הגישור.
- הקניית מיומנויות לניהול משא ומתן בין צדדים לעניין.
- הקניית מיומנויות ליישוב סכסוכים מחוץ לכותלי בית המשפט.
- הקניית ידע ומיומנויות ליישוב סכסוכים בתחומים שונים כמו גירושין, סכסכי יורשים, סכסוכים בתוך המשפחה, סכסוכים עסקיים וכדומה.
- היכרות מעמיקה עם הליך הגישור.
- רכישת כלים פרקטיים לייצור פתרונות לשביעות רצון הצדדים שנקלעו לסכסוך.
- כלים ומיומנויות לזיהוי נושא הסכסוך והאינטרסים של הצדדים הנוגעים לעניין.
- פיתוח יכולות לעריכת הסדר בין הצדדים לעניין.
תכני קורס גישור
כל משתתף בקורס גישור יקבל אוגדן המכיל תרגילים, כללי אתיקה וחקיקה, מצגת של הקורס ועוד. יש להשתתף ב-10 מפגשים, כל מפגש אורך כ-5 שעות. המשתתפים בקורס גישור לומדים בין היתר את התכנים והנושאים הבאים:
מפגש 1 – רקע כללי על תחום הגישור, קונפליקטים ותרגיל אסטרטגיה.
מפגש 2 – מו"מ (תיאוריה ותרגול), אלטרנטיבות ליישוב סכסוכים (קשת ADR).
מפגש 3 – מודל הגישור, שלבי הכנה ופתיחה במודל הגישור.
מפגש 4 – מודל הגישור, התנסות מעשית במודל הגישור.
מפגש 5 – זיהוי נושאים ואינטרסים בהליך הגישור.
מפגש 6 – התנסות מעשית בשלבי הגישור.
מפגש 7 – יצירת והערכת אופציות.
מפגש 8 – אתיקה וגישור, התנסות מעשית.
מפגש 9 – עריכת הסדר.
מפגש 10 – סיכום.
תכנית יוקרתית המקנה מיומנויות וכלים מעשיים לניהול משא ומתן, בהנחיית עו”ד ניר מלמד, מגשר מוסמך ומבוקש, המשמש כמדריך בלשכת עורכי הדין.
לפרטים נוספים אודות התוכנית
מבנה הלימודים
המבנה של קורס הגישור בשערי מדע ומשפט מבוסס על עשרה מפגשים, כל מפגש אורך שש שעות אקדמיות, במתכונת של מפגש אחד בשבוע. המפגשים כוללים הרצאות, דיונים מעמיקים, ניתוח סוגיות ומקרים שונים, סימולציות ועוד. הקורס תוכנן ונבנה על פי המתכונת המומלצת של משרד המשפטים. בוגרי הקורס יכולים להמשיך הלאה לפרקטיקום על מנת להיכלל ברשימת המגשרים המוכרת על ידי בתי המשפט. רישום במאגר המגרשים של מערכת בתי המשפט מאפשר לבוגרי הקורס לקבל תיקים שונים מבתי המשפט.
משך הקורס – 60 שעות אקדמיות, יש 10 מפגשים וחלה חובת נוכחות של 85% מהמפגשים. השיעורים בקורס מתקיימים פרונטלית וכוללים סימולציות, דיונים בכיתה ותרגילים. החל מהשיעור השלישי המשתתפים בקורס יחולקו לקבוצות קטנות, ולכל קבוצה מוצמדת מגשרת מוסמכת לצורך התנסות מעשית, תרגול וסימולציות.
בסיום הקורס המשתתפים מקבלים תעודת סיום המוכרת על ידי הוועדה המייעצת לנושא הגישור מטעם הנהלת בתי המשפט.
תנאי רישום וקבלה ללימודי גישור:
12 שנות לימוד ומעלה התחייבות להגיע לפחות ל- 85% מהמפגשים
משך הלימודים
- הקורס יתקיים יום אחד באמצע שבוע בין השעות- 16:00-21:00, במשך 10 מפגשים (כ-60 שעות לימוד אקדמיות)
- הקורס יועבר באופן פרונטלי מהקמפוס של המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט
- נדרשת נוכחות בכיתה לכל אורך הקורס (85%)
סוג התעודה
מסיימי קורס גישור מקבלים תעודת סיום מטעם המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט
ומכון "מלמד ברק – יישוב סכסוכים"
*המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט רשאי לשנות את תאריכי השיעורים בהתאם לצורך ובהודעה מראש.
מתעניינים בתארים הבאים? היכנסו למידע: תואר שני במשפטים | לימודי משפטים