איילת בלכר דיקאנית ב"ס למשפטים
בית הספר למשפטים >> דבר דיקאנית בית הספר למשפטים

דבר דיקאנית בית הספר למשפטים

בית הספר למשפטים במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט נוסד בשנת 1995 ולמעלה מ 20- שנה מבקש להנחיל לסטודנטיות ולסטודנטים הבאים בשעריו שאיפה למצוינות אקדמית ומחוייבות חברתית עמוקה.

נכנסתי לתפקיד דיקאנית בית הספר למשפטים בשנה”ל תש״ף, וביחד עם צוות מרצי הפנים המסור של בית הספר, התחלנו במהלך נרחב להתאמת דרכי ההוראה בתוכנית הלימודים במשפטים למציאות המשפטית המתחדשת ומשתנה בישראל. לקראת שנת הלימודים תשפ”א אנו דואגים לגוון את תוכנית הלימודים, להעשירה, ולפתח תחומי התמחויות חדשים במסגרת לימודי המשפטים. מטרתנו היא לייצר תוכנית שתשלב בין קורסים עיוניים-תיאורטיים וקורסים המעניקים כלים מקצועיים מעשיים. את הקורסים בבית הספר למשפטים מלמדים מרצים שהם כולם בעלי שם בתחומם וכן, שופטים, עורכי דין, ומגשרים מובילים, אשר חולקים עם הסטודנטים את ידיעותיהם וניסיונם.

מטרתנו, כפי שהייתה תמיד, היא להציע לכם תוכנית לימודים שתעניק לכם את הידע, הכלים, והמיומנויות הנדרשים בכדי להיות משפטנים ועורכי דין מצליחים. בד בבד, אנו רואים בלימודי המשפט לא רק בסיס לקריירה בעריכת דין, בשיפוט, או במקצועות משפטיים אחרים, אלא כלימודים המעניקים יכולות ניתוח וחשיבה ביקורתיים וארגז כלים חשוב במגוון מקצועות ותחומים.

אחד המאפיינים הייחודיים בהם מתברך המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט הוא קהילת הסטודנטים המגוונת שיש בה ייצוג לכל מגוון הקשת החברתית הישראלית. בהתאם, שוררת בין כתליו של המרכז האקדמי אווירה מיוחדת של כבוד לכל אדם באשר הוא אדם, אווירה של סבלנות וסובלנות, פתיחות, הקשבה והאזנה, אווירה של חברות טובה ורגישות לאחר. אשמח אם תבחרו להצטרף לקהילת הסטודנטים שלנו.

שלכם,
פרופ’ איילת בלכר-פריגת
דיקאנית בית הספר למשפטים

קצת על דיקאנית ב”ס למשפטים

פרופ’ איילת בלכר-פריגת היא דיקנית בית הספר למשפטים במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט. תחומי ההתמחות שלה הם דיני משפחה, דיני ירושה, וזכויות ילדים. מחקריה של פרופ’ בלכר-פריגת עוסקים במגוון נושאים בתחומים אלו, וביניהם: הגדרת ההורות במשפט, היחסים המשפטיים שבין הורים החיים בנפרד, גירושים חד מיניים, הזכות לפרטיות במשפחה, ובפרט זכותם של ילדים לפרטיות, פרשנות צוואות וצוואות הדדיות.

פרופ’ בלכר-פריגת היא חברת הוועד המנהל של הארגון הבינלאומי לדיני משפחה (International Society of Family Law-ISFL). טרם מינוייה לדיקנית בית הספר למשפטים, שימשה פרופ’ בלכר-פריגת כמנהלת (משותפת) של המרכז לזכויות הילד והמשפחה ועורכת (משותפת) של כתב העת “משפחה במשפט”.

פרופ’ בלכר-פריגת השלימה את לימודי הדוקטורט (J.S.D) והתואר השני בהצטיינות יתרה (LL.M. Kent Scholar) בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת קולומביה בניו יורק ואת התואר הראשון בהצטיינות (LL.B magna cum laude) בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב. היא התמחתה בבית המשפט העליון בלשכת השופטת שטרסברג-כהן.

לעמוד המלא של פרופ’ בלכר-פריגת לחצו כאן