המחשה לסטודנטים בתחום הבריאות
מערך המכינות הקדם אקדמיות >> מכינה ייעודית למדעי הבריאות

מכינה ייעודית למדעי הבריאות

מכינה ייעודית לתואר ראשון בפקולטה למדעי הבריאות בחוגים:
סיעוד / דימות רפואי
במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט.

מועד פתיחת המכינה
מסלול בערב- 7.4.24
מסלול בוקר- 19.5.24

למי מיועדת המכינה

המכינה למדעי הבריאות מיועדת למועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון אך מעוניינים להתקבל לתואר ראשון בסיעוד B.S.N  או לתואר ראשון בדימות רפואי B.Sc, במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט. הלימודים נמשכים בין 4.5-9 חודשים (תלוי במסלול -כפי שיפורט בהמשך). מדובר בתוכנית נוחה המבוססת על 3 ימי לימוד בשבוע במסלול בוקר או ערב לבחירתכם, מה שמאפשר למעוניינים לעבוד במקביל ללימודים.
תלמידי המכינה, יוכלו להשתלב בסיומה במסלול הלימוד לתואר ראשון בדימות רפואי או סיעוד במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט. תעודת סיום המכינה מהווה חלופה לתעודת הבגרות לצורך קבלה ללימודים אקדמיים בחוגים אלו.

תנאי קבלה למכינה

למכינה יוכלו להתקבל בוגרי 12 שנות לימוד בעלי תעודת בגרות חלקית או בעלי תעודת בגרות מלאה, בהתאם למסלולים הבאים:
1. מכינה ייעודית לבעלי בגרות חלקית -  תקופת במכינה היא כ-9 חודשים והיא מחולקת ל 2 סמסטרים שבהם יתקיימו 3 ימי לימוד בשבוע במסלול בוקר/ערב.
2. מכינה ייעודית לבעלי בגרות מלאה-
• מסלול בוקר- 4 וחצי חודשים
• מסלול ערב- 5 וחצי חודשים
בשני המסלולים, הלימודים יתפרשו על פני 3 ימי לימוד בשעות הבוקר/ערב, סה"כ 32 שעות שבועיות.

*לצורך הרשמה לתארים דימות רפואית וסיעוד זקוקים הסטודנטים לציון פסיכומטרי לפי תנאי הקבלה לכל תואר, גם אם עברו בהצלחה את המכינה הייעודית.

למעוניינים, קיימת מכינה קדם אקדמית ייעודית למועמדים מעל גיל 30 בעלי בגרות מלאה . מדובר במכינה שהינה בעלת היקף לימודים מצומצם יותר וכוללת 4 קורסים בלבד, ואורכה כ-4.5 חודשים.
לפרטים אודות מכינה 30+  לחצו כאן >>

תוכנית הלימודים

במסגרת תוכנית הלימודים במכינה הייעודית למדעי הבריאות, נלמדים מספר מקצועות ליבה:

מתמטיקה
אנגלית
אוריינות אקדמית
יישומי מחשב

בנוסף , יילמדו במכינה למדעי הבריאות, קורסי ההרחבה הבאים:
• פיזיקה (למעוניינים במסלול דימות רפואי) או קורס "מבוא לאנטומיה ופיזיולוגיה בגוף האדם" (למעוניינים במסלול סיעוד).
• אסטרטגיות למידה

קורס הכנה במתמטיקה

במסגרת המכינה ילמדו התלמידים קורס הכנה במתמטיקה שמטרתו לספק ידע בסיסי במתמטיקה. לפרטים נוספים אודות קורס ההכנה במתמטיקה ולסילבוס המלא של הקורס –לחצו כאן >>

נהלים
ביטול הרשמה או הפסקת לימודים יתאפשרו בהתאם לתקנונים, הוראות המוסד והנהלים.
במקרה של ביטול הרשמה ו/או הפסקת לימודים - יש להודיע על כך בכתב, במסירה אישית או במכתב רשום. דמי רישום אינם מוחזרים (לרבות ביטול ביוזמת הנרשם או במקרה של אי קבלה ללימודים).
במקרה של ביטול לאחר קבלה ללימודים - דמי מקדמת שכר לימוד לא יוחזרו אלא בהתאם להנחיות ולהסברים המופיעים במדריך לנרשם ו/או בטופס שכר הלימוד.
הכרה במכינה וקבלה לתואר
המרכז האקדמי שערי משפט אינו נושא באחריות כלשהי באשר להכרה/אי הכרת תעודת המכינה הקדם אקדמית של המרכז האקדמי על ידי מוסדות אחרים להשכלה גבוהה. תלמיד המבקש להתקבל ללימודים אקדמיים במוסדות אחרים שלא במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט נדרש לברר בעצמו את תנאי הקבלה במוסדות אלו.

תנאים להצלחת המכינה
להלן התנאים לסיום המכינה הייעודית בהצלחה:

חובת נוכחות של 80% מכלל הקורסים.
סיום המכינה בציון משוקלל של 80 ומעלה (ובתנאי שניתן ציון עובר בכל אחד מהקורסים - ציון 60 מינימום).
מעבר בקורס אנגלית בציון 100.

הערות נוספות:
המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט רשאי לשנות את תכנית הלימודים וסדר המקצועות הנלמדים במכינה. תוכנית הלימודים תימסר במועדים שייקבעו על ידי הנהלת המוסד.
פתיחת התכנית מותנית במינימום נרשמים.
המכינה מתקיימת בפיקוח המועצה להשכלה גבוהה ובשיתוף משרד הביטחון. שיתוף הפעולה מאפשר לצעירים ולחיילים משוחררים ליהנות מתקופת הכנה לאקדמיה ומסיוע של עד 100% מימון בשכר הלימוד לזכאים.

מתעניינים?
* בשליחת טופס זה אני מאשר/ת לחזור אליי עם מידע נוסף בתחום הלימודים. עוד >> *הנני מאשר/ת לחזור אליי עם מידע נוסף בתחום הלימודים, ומסכים/ה כי המוסד יפנה אליי באמצעי הפרסום הדיגיטליים וכן בשיחת טלפון למספר הטלפון שלי במטרה להתקשר עמי בעסקה, גם אם מספר הטלפון שלי רשום במאגר להגבלת פניות שיווקיות של הרשות להגנת הצרכן, ומבלי שהסכמה זו תעיד על הסכמה מצדי לביצוע עסקה עם המוסד.

מתעניינים?

כניסת סטודנט כניסת מרצה