מנחה אקדמי: ד״ר מיכאל בריס
מנהלת הקליניקה: עו"ד אסנת שלו פינקלר
(אשכול נזיקין, עבודה וביטוח)
ההרצאות בשנה"ל תשפ"ה תתקיימנה בימי שני בין השעות 16:00-17:30
דיני העבודה מבקשים לאזן בין זכויות העובד לזכויות המעביד, איזון זה מושתת על רקע אי שוויון בין העובד למעסיקו. בדרך כלל העובד מהווה חוליה חלשה ביחסים שבין עובד למעסיק, המעסיק כבעל המאה יכול לפגוע בזכויות הבסיסיות של העובד, והעובד יקבל “הכל” בהכנעה. מתוך נקודת הנחה זו, צמחה המטריה של דיני העבודה, אשר במהותה מבקשת להגן על העובד, בין היתר, באמצעות חקיקת מגן – חקיקה ייחודית אשר מבקשת להגן על העובד הן מפני המעביד והן מפני העובד עצמו שיכול לוותר על זכויותיו ובלבד להמשיך ולעבוד. בצד התיאורטי, השיעורים יעסקו בסוגיות עקרוניות, בחשיפה לחקיקה מרכזית, הסכמים קיבוציים, צווי הרחבה, מעמדו של החוזה בדיני עבודה, פסיקת בתי הדין לעבודה ועוד.
5 שעות, אחת לשבוע בשעות הבוקר.
במקרים חריגים, באישור מראש של מנהל הקליניקה, וככל שהסטודנט מכיר משרד עו"ד העוסק בתחום דיני העבודה (משרד שאינו של קרוב משפחה או בניגוד עניינים אחר), הוא יוכל לפעול במשרד במקום בבית הדין לעבודה, בשעות שיתואמו בינו לבין עוה"ד.
ניתן לשבץ בכל אזורי הארץ, בהתאם לפריסת בתי הדין האזוריים לעבודה.
הסטודנטים יוצבו בבתי הדין האזוריים לעבודה, שם יגישו סיוע ראשוני לפונים, יתנסו בניסוח מסמכים משפטיים ומכתבים. כמו כן, תעסוק הקליניקה בקידום הצעות חקיקה, והסטודנטים ייחשפו לעבודת ועדת הכנסת בתחום.
בתי הדין האזוריים לעבודה.
ההרצאות בקליניקה מתקיימות אחת לשבועיים. ישנה חובת נוכחות מלאה בכל הרצאות הקליניקה (למעט היעדרות באישור מחלה, אישור מילואים וכדומה) ויינתנו מטלות כתיבה להגשה. בנוסף ישנה חובה להגיע לפעילות המעשית.
הערה חשובה: הקבלה לקליניקה מותנית באישור הנהלת בתי המשפט.
ההרשמה לקליניקות תיפתח במהלך חודש יולי 2024, הודעה על כך תישלח במייל.