לימודי משפטים >> קליניקות משפטיות >> הקליניקה לייצוג חשודים ונאשמים – הסניגוריה הציבורית

הקליניקה לייצוג חשודים ונאשמים – הסניגוריה הציבורית

מנחה אקדמית: ד״ר לימור עציוני
מנהלי הקליניקה: עו”ד ניר רהט, עו”ד נעם גוטמן
(אשכול משפט פלילי/אשכול משפט ציבורי)

ההרצאות בשנת הלימודים תשפ"ד תתקימנה בימי ראשון בין השעות 16:00-17:30

מהות הקליניקה

הקליניקה מעניקה לסטודנטים הזדמנות להכיר מקרוב את הפרקטיקה הפלילית ולהתוודע “מבפנים” לעבודתו של הסנגור. הקליניקה משלבת שיעורים עיוניים ועבודה מעשית. במסגרת החלק העיוני נדון בדילמות עמן מתמודד הסנגור, בתחומים של ניהול ההליך הפלילי, זכויותיהם של נאשמים וחשודים וחובות מקצועיות ואתיות של סניגורים. כמו כן, נדון בסוגיות אשר מתעוררות במהלך ניהול התיקים בהם עוסקים התלמידים בעבודתם המעשית.

מספר שעות עבודה מעשית בשבוע

6-8 שעות בשבוע, בזמנים המתואמים עם עוה"ד. מאחר וחלק מהפעילות מתבצע בבית המשפט, צריכה להיות לסטודנט האפשרות לפעול בשעות הבוקר.

מיקום העבודה המעשית

רוב השיבוצים הם באזור המרכז, יש מספר מקומות מוגבל לשיבוץ סטודנטים בדרום ובצפון- בתיאום עם מנהלי הקליניקה.

מהות העבודה המעשית

כל סטודנט “מוצמד” לעו”ד מטעם הסנגוריה הציבורית המייצג נאשמים ועצורים בתיקים פליליים בערכאות השונות. הסטודנט נלווה לעורך הדין ומסייע לו בעבודתו במגוון רחב של משימות. בין היתר, מתלווה הסטודנט אל עורך הדין לדיונים בבית המשפט, לביקורים אצל עצורים ולפגישות עם תובעים ופרקליטים.

גופים וארגונים איתם פועלת הקליניקה

הסניגוריה הציבורית

חובת נוכחות

ההרצאות בקליניקה מתקיימות אחת לשבועיים. ישנה חובת נוכחות מלאה בכל הרצאות הקליניקה (למעט היעדרות באישור מחלה, אישור מילואים וכדומה) ויינתנו מטלות כתיבה להגשה. בנוסף ישנה חובה להגיע לפעילות המעשית.

הערה חשובה- הקליניקה נועדה לתלמידים בעלי מוטיבציה גבוהה, המגלים עניין במשפט הפלילי ובלימוד סניגוריה על נאשמים וחשודים. בנוסף, כתוצאה מהיכולת של עוה”ד לבחון את כישורי הסטודנט, קיימת אפשרות שתלמידי הקליניקה שיצטיינו בעבודתם יישארו להתמחות באותו המשרד.

ההרשמה לקליניקות תיפתח במהלך חודשי מאי- יוני 2023, הודעה על כך תישלח במייל.