בית הספר למשפטים >> קליניקות משפטיות >> הקליניקה למשפחות שכולות, נכי צה”ל ונפגעי פעולות איבה.

הקליניקה למשפחות שכולות, נכי צה”ל ונפגעי פעולות איבה.

מנחה אקדמי: ד״ר עמוס הרמן
מנהלות הקליניקה: עו”ד איריס אגסי מימון ועו”ד שרון דרורי
(אשכול נזיקין, עבודה וביטוח/ אשכול משפט ציבורי)

מנו”ף – הקליניקה למשפחות שכולות, נכי צה”ל ונפגעי פעולות איבה.

הקליניקה נועדה לטפל בזכויות ובקצבאות שלהן זכאים נכי צה”ל, בני משפחות שכולות, הורים, אלמנות, יתומים ואחים שכולים בדגש על נפגעי הלם קרב ונפגעי פעולות איבה.

הקליניקה תכלול שיעורים פרונטאליים שיעסקו בלימוד סוגיות עקרוניות בהליך קבלת ההכרה ממשרד הביטחון, המבחנים המשפטיים והשינויים שחלו בפסיקה בעניין הקריטריונים להכרה, מיהן הקבוצות השונות הזכאיות להיכלל במעגל הזכאים, התמורות שחלו במהלך השנים בזכויות להן זכאיות הקבוצות הללו והמצב כיום בנוגע לזכויות ולהטבות השונות להן זכאיות קבוצות אלו.

במסגרת השיעורים בקליניקה ינותחו מקרים פרטניים במישור העובדתי, הרפואי והמשפטי, תוך מתן כלים פרקטיים לסטודנטים, וכן יתקיימו משפטים מבוימים.

במסגרת הקליניקה תשמענה גם הרצאות בעניין הפרקטיקה הנוהגת בייצוג מול הרשויות השונות, הדינים החלים בכל תחום ותחום, וכן תשמענה הרצאות של נציגי ארגונים/ראשי האגפים הרלוונטיים במשרד הביטחון.

הקליניקה תכלול גם פעילות מעשית. במסגרת זו יוצבו סטודנטים בארגונים היציגים, ארגון נכי צה”ל, יד לבנים, ארגון אלמנות ויתומי צה”ל, ארגון נפגעי פעולות איבה, במשרדי עורכי דין בתחום ובבתי משפט (הסטודנטים “יוצמדו” לשופטים ויסייעו להם בעבודתם המשפטית). התלמידים ילמדו את הפרקטיקה הנוהגת בתחום זה, לרבות ליטיגציה משפטית הכוללת, בין היתר, חקירת מומחים רפואיים, יעסקו באופן פרטני בסוגיות הנוגעות להכרה בזכויות, תוך בחינת הדין הקיים וההצדקות לקבלת סיוע ועזרה.

דרישות הקליניקה:

הפעילות בקליניקה מתבצעת בארגון, או במשרד עו”ד העוסקים בתחום, או בבתי המשפט  (הסטודנטים “יוצמדו” לשופטים ויסייעו להם בעבודתם המשפטית).

על הסטודנטים להקדיש 4-8 שעות פעילות בשבוע לקליניקה, כאשר זמני הפעילות בארגון או במשרד עוה”ד יתואמו בין הסטודנט לבין הארגון או המשרד וזמני הפעילות בבתי המשפט, יהיו עפ”י החלטת בתי המשפט.

בנוסף, ישנה חובת נוכחות מלאה בכל הרצאות הקליניקה (למעט היעדרות באישור מחלה, אישור מילואים וכדומה) ויינתנו מטלות כתיבה להגשה.

ניתן לשבץ בכל אזורי הארץ, בהתאם לפריסת הארגונים, משרדי עוה”ד ובתי המשפט איתם אנו פועלים.