בית הספר למינהל ממשל ומשפט >> דבר ראש בית הספר מנהל ממשל ומשפט

דבר ראש בית הספר מנהל ממשל ומשפט

אני שמח לעמוד בראש תוכנית הלימודים הבינתחומית במנהל, ממשל ומשפט. כמי ששילב בעבר וממשיך לשלב בהווה עשייה אקדמית בצד עשייה ציבורית, אין לי ספק שמדובר בתוכנית אקדמית יוקרתית המקנה לבוגריה יתרונות אקדמיים ומעשיים משמעותיים.
התוכנית מיועדת, בין השאר, לתלמידים המעוניינים להשתלב בתפקידי ניהול, בשירות הציבורי, במערכת הפוליטית, ובארגונים הפועלים בהקשרים קרובים. זכינו לתלמידים שכבר משרתים בתפקידים משמעותיים במסגרת “המגזר הראשון” ו”המגזר השלישי” בתפקידי ניהול שונים.
בשנים הספורות מאז הוקמה התוכנית, זכינו לבוגרים רבים הממשיכים בלימודים אקדמיים מתקדמים ולבוגרים רבים שהשתלבו בהצלחה בשירות הציבורי ובמגוון ארגונים. בניגוד ללימודי תואר ראשון בתחומים קרובים כגון, מדע המדינה, ממשל, מדיניות ציבורית, מנהל, משפטים וכלכלה, הדגש בתוכנית לימודים זו הוא על רכישת ידע אינטגרטיבי בכל התחומים, תוך דגש הן על הצדדים האקדמיים המתקדמים והן על הצדדים המעשיים. התוכנית מעוצבת על פי לקחי תכניות לימוד דומות במיטב האוניברסיטאות בעולם, אך היא תקדימית וייחודית בישראל.
לימודי הליבה עוסקים בתחומי המנהל, הממשל, המשפט, הכלכלה והמתודולוגיה. גם לימודי הבחירה מוצעים מתוך התחומים הללו. בשני הסמסטרים האחרונים מתקיימת, במקביל ללימודים האחרים, גם סדנא, בה מתארחים מקבלי החלטות מובילים בעבר ובהווה. ההתמקדות בסדנא היא על ניתוח אירועים, קבלת החלטות וקביעת מדיניות.
התברכנו עד כה בתלמידים רבים שהישגיהם במגזר הציבורי ובלימודים לתארים מתקדמים מרשימים ביותר.
אני מאמין שבוגרי התוכנית ימשיכו להעשיר באורח משמעותי את החיים הציבוריים בישראל .

פרופ’ אברהם דיסקין
ראש בית הספר למנהל, ממשל ומשפט

פרופ’ דיסקין חקר ולימד במחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא שימש כראש המחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית וכיו”ר האגודה הישראלית למדע מדינה. במהלך השנים שירת כפרופסור אורח באוניברסיטאות רבות בארה”ב, קנדה, אירופה ויפן.
פרופ’ דיסקין מתמחה, בין היתר, בפוליטיקה השוואתית, בפוליטיקה ישראלית בשיטות בחירות, בהתנהגות בוחרים, בקבלת החלטות ובתורת המשחקים. הוא פרסם בנושאים אלה כעשרים ספרים וכמאה וחמישים מאמרים אקדמיים, שעשרות רבות מהם התפרסמו במיטב כתבי העת הבינלאומיים.
בתפקידיו הציבוריים שימש פרופ’ דיסקין, בין היתר לראשי המערכת הפוליטית בישראל – ראשי ממשלה, שרים וחברי כנסת. הוא ייעץ גם לכנסת ולועדותיה למשרדי ממשלה שונים ולאמצעי התקשורת בארץ ובעולם. כמו כן שימש בתפקידים ציבוריים שונים. כך למשל שימש כיו”ר וועדת הצוערים של משרד החוץ, כיועץ של וועדת הבחירות המרכזית וכיו”ר וועדת המועצה להשכלה גבוהה למינהל ציבורי ולמדע המדינה.
תחת הכינוי “ברטי” התפרסם פרופ’ דיסקין כסופר, צייר ופסל. שלישיית דמויות הברונזה “חורבן, גולה ותקומה” שיצק, מוצבת בכניסה למרכז האקדמי שערי מדע ומשפט.

לעמוד המלא של פרופ’ דיסקין לחצו כאן