בית הספר למנהל ממשל ומשפט >> דבר מ"מ ראש בית הספר מנהל ממשל ומשפט

דבר מ"מ ראש בית הספר מנהל ממשל ומשפט

אני שמח לפנות אליכם כממלא מקום ראש התוכנית הבינתחומית במנהל, ממשל ומשפט.
התוכנית שלנו מיועדת לתלמידים המעוניינים להשתלב בתפקידים פוליטיים, לאנשי השירות הציבורי, לאנשי תקשורת ולמתעניינים בשדה הפוליטי והחברתי בישראל.
בעשור האחרון עמד בראש התוכנית פרופ' אברהם דיסקין, אשר הגה ועיצב תכנית לימודים ייחודית, המשלבת ידע במגוון שדות מחקריים. התפיסה המנחה למסלול הלימודים לתואר ראשון במנהל ממשל ומשפט, היא שבעולם המורכב שלנו לא ניתן להסתפק עוד בתחומי ידע מצומצמים אלא יש להעניק לסטודנטים מנעד רחב של כלים תיאורטיים ומעשיים. ברוח זו אנו שואפים להקנות לתלמידנו ידע אינטגרטיבי המאפשר הבנת הסביבה הציבורית המודרנית והתמודדות נאותה עם אתגריה.
תכנית הלימודים מבוססת על לימודי מדיניות ציבורית, בצד קורסים להעשרה והעמקה בתחומי משפט, כלכלה וסדנאות לפיתוח מנהיגות ולעיצוב אסטרטגיה ניהולית. הסגל האקדמי מורכב ממרצים מנוסים המשלבים ידע אקדמי מקצועי יחד עם ניסיון בפרקטיקה המעשית. בנוסף, במהלך התואר אנו מארחים מנהלים בכירים, פוליטיקאים ואנשי תקשורת מהשורה הראשונה המחברים בהרצאותיהם את התיאוריה עם העולם הממשי.
בשנת הלימודים תשפ"ב נפתח במרכז האקדמי מסלול חדש ללימודי תואר ראשון במנהל ממשל ומשפט עם המשך רציף לתואר שני MA בלימודי משפט ללא משפטנים, זהו מסלול ייחודי המכין את לומדיו לדרישות המורכבות של שוק התעסוקה ומקנה כלים יישומיים בתחום הציבורי, המשפטי והניהולי . מסלול זה מקנה יתרון משמעותי לתפקידי מפתח בארגונים פרטיים וממשלתיים כאחד, כאשר בסופו זכאים הבוגרים לתואר ראשון ושני תוך 3.5 שנים בלבד.

בצד המסלול האקדמי נפתחה תכנית ייחודית, "תכנית גל", המיועדת להכשרה ופיתוח מנהיגות חברתית-קהילתית לסטודנטים המתאימים לכך והזכאים למלגת לימודים מיוחדת.
התברכנו עד כה בתלמידים רבים שהישגיהם מרשימים ביותר. בוגרינו משתלבים בתפקידים מגוונים, במגזר הציבורי והפרטי ובלימודים לתארים מתקדמים. אנו, חברי הסגל והמנהל של התוכנית נעשה הכל כדי שגם אתם תשתלבו ותפתחו את מסלול הקריירה הייחודי שלכם.

בברכה,
ד"ר נתנאל פישר

ד"ר נתנאל פישר הוא בוגר האוניברסיטה העברית. במהלך השנים הוא שימש כחוקר אורח באוניברסיטאות מובילות בארצות הברית ובמכוני מחקר ישראליים.
ד"ר פישר מתמחה במדיניות עלייה והגירה, בסוגיות של דת ופוליטיקה ובשלטון המקומי בישראל. מחקריו בתחומים אלו פורסמו במיטב כתבי העת האקדמיים. במקביל הוא מפרסם מאמרי דעה בכלי התקשורת המובילים בישראל.
בתפקידיו הציבוריים וההתנדבותיים משמש ד"ר פישר כיו"ר דירקטוריון מנהל קהילתי גנים בירושלים המהווה מעין תת-רשות עירונית. במקביל הוא מייעץ לשרים, חברי כנסת, עמותות וגופי מחקר שונים.
לאתר הפרסומים האקדמיים ולעמוד המלא של ד"ר נתנאל פישר לחצו כאן