פרופ מיכאל טל
בית הספר למדעי הבריאות >> דבר ראש בית הספר למדעי בריאות

דבר ראש בית הספר למדעי בריאות

מערכת הבריאות בישראל, הנוגעת לחיי כל אזרחיה, זקוקה לכוח אדם מיומן ואיכותי שיתמודד עם אתגרים ניהוליים וארגוניים בכל הרמות והתחומים הקשורים לבריאות הציבור. בחזונו רואה המרכז האקדמי בבית הספר למדעי הבריאות מטריה אקדמית לתכניות שונות לתואר ראשון ולתארים מתקדמים, אשר מטרתם לשפר את המקצועיות והאיכות של עובדי מערכת הבריאות, זאת לאור המצוקה הקיימת בתחום. מסלול הלימודים לתואר ראשון במנהל מערכות בריאות זוכה לדירוג גבוה מבחינה אקדמית ומקבל ציון גבוה במידרג הסטודנטים, זאת הודות לסגל ההוראה הכולל אנשי מפתח מובילים בתחום עולם הבריאות.  מטרת תכנית הלימודים היא להכשיר את הסטודנטים להשתלבות בתפקידים אחראיים במגוון  מקצועות הבריאות. כדי לענות על צרכי הבריאות נבנתה תכנית הלימודים באופן שהיא משלבת בין קורסי ליבה במדעי הניהול לבין קורסים ייחודיים בתחום מערכת הבריאות.  תכנית הלימודים  משלבת שני תחומים עיקריים: מנהל  ומערכת הבריאות. במנהל מגוון קורסים בתחומי  כלכלה, מערכות מידע והגנת מידע רפואי (סייבר) , מימון, שיווק ופרסום,  חשבונאות, ניהול משאבי אנוש, ביטוח, ניהול לוגיסטי, ניהול ייצור ותפעול. ובתחומי מערכת הבריאות: הכרת מערכת שירותי הבריאות בישראל, מערכות בריאות בעולם, ניהול מרפאות, כלכלת בריאות, סוציולוגיה של הבריאות, גרונטולוגיה אפידמיולוגיה ובריאות הציבור, מערכות מידע במערכת הבריאות, תכנון והערכת שירותי בריאות, חוק, משפט ואתיקה במערכת הבריאות.  תכנית הלימודים משלבת יציאה והתנסות מעשית בארגוני הבריאות ובמוסדות הטיפול הרפואי כמו בתי חולים, מירפאות ובתי אבות.

המרכז האקדמי מציע ומפתח תכניות לימודים שונות  שמטרתן להכשיר את הסטודנטים להשתלבות בתפקידים אחראיים במיגוון מקצועות הבריאות.

מקצועות אלו כוללים:

מסלול ללימודי סייעות לרופא שיניים.

קורס תעודה בגרונטולוגיה (מדעי הזקנה).

קורס תעודה במעבדנות רפואית.

קורס תעודה להכשרת מתאמי נגישות.

לאישור המל”ג הוגשה בקשה לאישור תכנית לימודים לתואר ראשון בדימות (הדמייה באמצעות אולטרה סאונד, טומוגרפיה ממחושבת CT, MRI, רדיותרפיה וקרינה רפואית) תחום של טכנולוגיות מתקדמות ביותר שנדרש מאד בעולם הרפואה.

תואר שני M.A במנהל מערכות בריאות.

רמת הלימודים הגבוהה יחד עם אווירת לימוד נעימה מבטיחים לא רק חוויה אקדמית אלא ידע והכלים הנדרשים להשתלבות  מהירה בעבודה  במגוון תפקידים במרפאות ציבוריות ופרטיות, בבתי חולים, בהנהלות ארגונים רפואיים של קופות החולים ובתפקידי מנהל אחרים.

איחולי הלבביים לשנת לימודים פורייה ומהנה.

בברכה,
פרופ’ מיכאל טל
ראש בית הספר למדעי הבריאות

קצת על ראש בית הספר למדעי הבריאות

פרופ’ מיכאל טל סיים את לימודיו לתואר דוקטור ברפואת שיניים DMD באוניברסיטה העברית, ירושלים. מוסמך למדעי העצב מאוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג’לס( UCLA)

תחום מחקרו מתמקד במנגנונים ביולוגיים של כאב כרוני בכלל ובכאב נוירופתי בפרט. שלא כמו הכאב החד והאקוטי שהרפואה יודעת לטפל בו יפה באמצעות תרופות או הרדמה, הכאב הכרוני מהווה בעיה נפוצה וקשה מאד לטיפול. עד לאחרונה היה  מנהל המרכז לחקר הכאב באוניברסיטה העברית ירושלים. לשעבר יו”ר האגודה הישראלית לחקר הכאב, ראש החוג לנוירוביולוגיה (מדעי העצב) בבית הספר לרפואה.  עד לאחרונה היה אחראי על לימודי האנטומיה בבי”ס לרפואה ויו”ר הוועדה האתית העליונה למחקרים בהם מעורבים בני אדם באוניברסיטה העברית.

לעמוד המלא של פרופ’ טל לחצו כאן