כל מה שרציתם לדעת על ראיית חשבון

ראיית חשבון הוא מקצוע מבוקש ויוקרתי, תפקידו של רואה חשבון לבצע ביקורת על דוחות כספיים, לספק חוות דעת מקצועית על הדוחות, לייעץ ועוד. רואה חשבון, מתוקף תפקידו, חייב להיות בעל ידע והשכלה רחבה בכל תחומי החשבונאות, המיסים, הביקורת החשבונאית ובתחומים רלוונטיים נוספים, ביניהם גם מימון.

רואי חשבון מאיישים במשק המקומי תפקידים בכירים בחברות ובארגונים, הם מועסקים במגוון רחב של תפקידים כגון מנהלי כספים, חשבים, יועצים פיננסיים, מבקרי פנים בחברות וארגונים, כלכלנים בכירים ועוד. כמו כן, רואי חשבון מוסמכים מועסקים בתפקידי מפתח ברשויות הממשלתיות ובארגונים מובילים כגון רשות המיסים, הרשות לניירות ערך, משרד האוצר, חברות ביטוח, חברות לייעוץ פיננסי ועוד.

לימודי ראיית חשבון במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט

בית הספר לחשבונאות של המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט הוקם ע"י פרופ' נסים ארניה, לשעבר ראש החוג לחשבונאות באוניברסיטת תל אביב. בית הספר הוקם במטרה להכשיר רואי חשבון אשר להם השכלה מקיפה בענפי החשבונאות השונים, באמצעות שיטות מתקדמות להוראה ובהתאם לחוקים בישראל ולתקינה הבינלאומית.

מסלול הלימודים לתואר ראשון בראיית חשבון נחשב לאחד ממסלולי הלימוד הפופולריים והמבוקשים ביותר בארץ, תכנית הלימודים ממוקדת וכוללת נושאי לימוד מגוונים והתמחות בנושאים רלוונטיים כמו כלכלה, חוק ומשפט, יזמות, ניהול ומיסים. מסלול הלימודים מקנה ידע תיאורטי וכולל תרגולים, כאשר הלימודים מכינים את הסטודנטים לקראת הבחינות הקשות והתובעניות של מועצת רואי החשבון בישראל.

חשוב לציין כי בשונה ממקצועות אחרים, כדי לקבל הסמכה כרואה חשבון אין צורך ללמוד לתואר אקדמי, אך אם לא לומדים בבית הספר לחשבונאות יש לעבור בהצלחה 14 בחינות שמועצת רואי החשבון מקיימת. בוגרי תואר ראשון בחשבונאות זוכים לפטור מ-9 בחינות, ולרוב הם ממשיכים לשנת השלמה כדי ליהנות מפטור נוסף משלוש בחינות של המועצה וכדי להגיע מוכנים לשתי הבחינות הסופיות הנחשבות לקשות ביותר.

תנאי קבלה ותכנית הלימודים

תנאי הקבלה לתואר בראיית חשבון הם:

• תעודת בגרות בציון משוקלל של 90 ומעלה
  • ציון 70 לפחות בבגרות במתמטיקה ובאנגלית ברמה של 4 יח"ל לפחות
  • ציון 85 ומעלה במבחן אמיר"ם או ציון 185 במבחן אמי"ר

מסלול הלימודים לתואר בראיית חשבון נפרס על פני 3 שנים ו-6 סמסטרים, יש להשלים 120 נקודות זכות. במסלול לימודי ראיית חשבון בבית הספר לחשבונאות של המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט הסטודנטים לומדים בין השאר את הקורסים והנושאים הבאים:

• יסודות החשבונאות
  • חשבונאות פיננסית
  • מבוא למיקרו כלכלה
  • תורת המימון
  • תורת המחירים
  • ניתוח דוחות פיננסיים
  • ביקורת חשבונות

אפשרויות תעסוקה

בעלי תואר ראשון בחשבונאות ממשיכים בדרך כלל לשנת השלמה בחשבונאות כדי לעבור בהצלחה את הבחינות של מועצת רואי החשבון בישראל. סטודנטים המסיימים בהצלחה את מסלול הלימודים לתואר בראיית חשבון, וכל עוד הם עברו ועמדו בבחינות של המועצה, זכאים לתעודת רואה חשבון מטעם מועצת רואי החשבון. הבוגרים יכולים לעבוד כחשבים בכירים, יועצים כלכליים, יועצי מס, מנהלי כספים, מבקרי פנים וחוץ ועוד. הם יכולים לעבוד כשכירים בחברות ובארגונים מובילים, לרבות רשויות ממשלתיות, ובאפשרותם להקים משרד לראיית חשבון ולהציע שירות באופן עצמאי.

מועד הרשמה

סתיו 2019